08 augusti 2007

Borta bra, men hemma bäst!

Gammelbästisen och jag tryckte ihop vår packning sent på lördagkvällen efter vår "cock out" "cook out". Det var med lättare våld som vi packade ihop. Vi blev tvugna att ta till alla knep för att rymma alla de saker som vi köpt. Vissa saker blev vakumförpackade och andra saker vek vi ihop enligt armévis.

Vid lunchtid i söndags satte vi oss i den stora, röda bilen och blev skjutsade till Minneapolis. Det var med en släng av vemod som jag såg landskapet susa förbi. Det platta landskapet i sydvästra South Dakota byttes sakta ut mot ett mer kuperat Minnesota och lugnet i lilla (?) Sioux Falls byttes ut mot skyskrapsstinna Minneapolis.

Skyskrapor i Minneapolis.

Inte nog med att vi blev skjutsade till Minneapolis, vi blev även bjudna på en häftig avskedsmiddag på en sushirestaurang, Ichiban sushi. Gammelbästisen var eld och lågor för äntligen blev det lite riktig mat, tyckte hon. Jag, som alltid varit skeptisk till rå mat, slurpade i mig tonfisk, lax och räkor. Vi visste inte om det här var våran "last supper", så jag tänkte att det var lika bra att pröva på någonting nytt om vi ändå skulle störta.

Kvällen spenderade vi på hotellrummet i närheten av flygplatsen. Vi klämde lite extra på vår packning och oroade oss för övervikten som vi visste att vi hade. Vi tömde ut vätskor, slängde gamla strumpor och försökte på alla sätt att minska antalet kilon. Om det hade varit möjligt hade vi bastat bagaget!

Gammelbästisen var uppe med tuppen i måndagsmorse och utnyttjade alla faciliteter som fanns på hotellet. Frukostbuffén, som var en av de värsta jag har sett, utnyttjade hon till vetenskaplig forskning. Vid det här laget längtade jag hem efter fil, riktigt kaffe och en macka med ordentligt pålägg.

Styrkta (?) av bullar, sockerkakor, sockriga flingor och blekt kaffe åkte vi till flygplatsen och checkade in allt bagage utan problem. Inte en krona extra kostade det. Jag vet inte hur det gick till, kanske hade personalen ätit en sockrig frukost de också och, i ett stim av sockerchock, glömt bort hur mycket bagaget fick väga?

Lyckliga hoppade vi på planet och fick en av de skumpigaste resorna jag gjort. Sushin var på väg upp och jag ångrade för några minuter den där sista råa tonfiskbiten som jag glupskt vräkt i mig. Men allt gick bra till slut och Gammelbästisen och jag landade i ett (för ovanlighetens skull) soligt Stockholm. Ingen var lyckligare än vi två när vi "Jet Laggade" stod på Stockholms central vid lunchtid i går.

Gammelbästisen med allt bagage på Stockholms central. We made it!

Nu när både vi och bagaget kom fram ordentligt kan jag bara säga att det här var en av de absolut häftigaste resor som jag har gjort, men ... borta bra men hemma bäst.

Titta vad fint det är i Sverige.

15 Comments:

Anonymous VBK-Kicki said...

Skyskraporna funkar inte på min dator! Fast såna har jag ju sett förr.

Vart åker ni nästa gång?

08 augusti, 2007 09:20  
Anonymous Lotten Bergman said...

Inlägget blev helgalet och bilderna skumma och texten sned, så Bästisgrannen fick gå hem till mig och min Mac för att fixa.

Nästa gång kommer hon inte att köpa en PC, säger hon nu.

(HA! Jag håller på att omvända alla PC:are!)

08 augusti, 2007 09:22  
Anonymous ab said...

Jättefina bilder - och visst är Sverige bäst!

Hehe.... "cock out"? Är det något ni har glömt att tala om? :-)

08 augusti, 2007 09:37  
Blogger bästisgrannen said...

Cock?

Ooops, AB, vad tokigt det kan bli ibland.

08 augusti, 2007 09:46  
Anonymous ab said...

;-) !

Wv heqtsb - ska ni hetsbanta nu?

08 augusti, 2007 14:38  
Blogger bästisgrannen said...

Japp, nu hetsäter vi med lådvin och hamburgare.

vbk-kicki - fungerar bilderna nu?

08 augusti, 2007 21:49  
Blogger bästisgrannen said...

Ooops igen, hetsbantar menar jag ju.

08 augusti, 2007 21:50  
Anonymous Kicki said...

Nu ser det bra ut!

09 augusti, 2007 06:47  
Blogger Lotten said...

Men skrrnff, nu ser jag inte bilderna! (Och det beror inte enbart på att jag är trött.)

09 augusti, 2007 10:08  
Anonymous Kicki said...

Du kan få komma hit och titta på bilderna! Fast du behöver väl inte bilder förresten? Du upplevde ju samma sak. Fast ur en annan synvinkel kanske.

09 augusti, 2007 14:07  
Anonymous Kicki said...

Nu funkar inte bilderna för mig heller. Blogspot verkar blitt galet!

10 augusti, 2007 07:03  
Anonymous ab said...

För mig funkar bilderna hela tiden... för en gångs skull är jag bäst! Jag som aldrig kan se tidningarnas webb-TV! Hurra!

10 augusti, 2007 09:05  
Blogger bästisgrannen said...

Oj, bilderna fungerar inte på min dator heller. Nu måste jag springa över till Lotten i eftermiddag för att kolla vad som är tokigt. PC?

10 augusti, 2007 12:38  
Blogger Lotten said...

Tadaaa! Nu har vi manglat in bilderna via min dator. Dock ligger de gamla bilderna kvar som små spöken. Kanske ser några av er dubbla bilder?

10 augusti, 2007 16:38  
Anonymous bästisgrannen said...

Nu säger lotten att jag måste köpa en mac. Annars tänker hon AAALDRIG hjälpa mig igen.

-Mohahahahaaa ...

10 augusti, 2007 16:40  

Skicka en kommentar

<< Home