24 juni 2006

Midsommarafton

Jag återkommer med utförligare och mer ingående rapporter. Tills vidare:Gammelbästisen mår bra efter en dags tapetserande.

19 Comments:

Blogger Source said...

Är detta den jag tror? Och är detta den utstyrsel hon normalt bär?............Då framstår ju en hel del märkliga händelser helt plötsligt alldeles självklara.

24 juni, 2006 07:55  
Blogger den blyga said...

Jag vill bara påpeka att jag, litet efter så här i midsommartid, skrivit en kommentar på din 18 juniblogg!
Titta för säkerhetsskull efter på de följande, jag har haft en catch-up-morgon.

Det är bra att distrahera sig med något: kl 17.00 smäller det...

24 juni, 2006 09:27  
Blogger bästisgrannen said...

the source- Japp, så här ser man ut efter en hel dags tapetserande. Du skulle se henne nu efter två dagars jobb i mitt hus:)

den blyga- Nu har Sverige förlorat. Luften har gått ur oss och vi får se framemot EM. Jag vågade som vanligt inte titta utan "hörde" matchen från TV-rummet. Det var förfärligt. Och Henke ...

24 juni, 2006 21:37  
Blogger Source said...

Men kära bästisgranne. Tänk som gammelbästisen. Se fram mot EM i vadå??????????

Nya bollar.....please!!!!! Nu har vi provat det här. Tacka vet jag innebandy. Eller curling....eller.....

Kan inte ni i ert charmerande kollektiv byta nationalidrottl. Kan ni inte via alla världens bloggar utrota fotbollen i det kommande svenska idrottsperspektivet. Fram för nya idrotter:

EM i tapetsering
Kast med medeltungt matbord
...
....

Jag tyar inte mer......

24 juni, 2006 22:38  
Blogger bästisgrannen said...

the source- Det blir spark på kraftig kakelugn i så fall. Annars är nationalidrotten i kollektivet basket, basket och åter basket.

24 juni, 2006 23:15  
Blogger Source said...

Jag har en basketkorg i min trädgård som jag köpte innan jag visste vad den kostade. Jag var inne i en sportbutik i Helsingör och de rekommenderade något man visade på bild. Orolig blev jag vid leveransen när jag förstod att detta var något slags yrkesbasketkorg på en stor fristående ställning med hjul. Men nu står den där och fakturan har jag förträngt. Mina tonårssöner spelar mot en korg med sina kompisar. Vi har sinnessjuka strafftävlingar där man tvingas börja om hela tiden pga någon sadistisk regel. Så jag kan bistå kollektivet med träningsläger i Danmark. Kakelugn har jag inte. Jag får bygga en atrapp i trä för att sparka på. 196 cm i strumplästen gör att jag kan kvala in som materialförvaltare. ........Vinner vi EM då???

24 juni, 2006 23:27  
Blogger bästisgrannen said...

Din basketkorg gör mig grön av avund. Nu äntligen, efter år av böner, fick vi vår basketkorg uppsatt av Skotten. Om din korg är borta kan det vara Gammelbästisen och jag som har varit nere i Danmark och nallat den eftersom man inte kan ha för många av dessa. 196 cm, nu blir jag blålila av avundsjuka.
Berätta mer om reglerna. Det kan vara något för kollektivet att pyssla med när vi inte bloggar.

24 juni, 2006 23:53  
Blogger Source said...

Reglerna:

Du får två poäng för att sätta en straff. Du får en poäng om du sätter en retur. Spelarna turas om (hur många man än är) att slå straffarna och den som är nästa i tur ska vara returtagare. Straffen slås från straffpunkten och returen slås därifrån den tas. Det innebär att man kan hamna i fruktansvärda lägen om bollen slår i kanten på korgen och far iväg utan att man lyckas stoppa den. (pedagogiskt....man är verkligen skärpt på returen.....ingen vill sätta en retur bakom plommonträdet).
Allt detta är du med på. Målet är att komma till 21. Man sätter en straff.....2 poäng....sätter nästa retur och har 3 poäng....missar nästa straff..och har fortfarande 3 poäng. Sätter man inte returen är näste man beredd att ta retur på returen. Och då får man såklart inte slå straffen heller. Lätt som en plätt. Bäste man vinner...men.........

Så var det den sadistiska biten. Du måste komma till både 11 och 21 med en tvåpoängare. Det innebär att du måste tänka dig för när det närmar sig så att du kommer till nio. Därefter måste du sätta straffen. Eftersom enda chansen att få slå en ny straff är att du sätter en retur innebär det - om du missar - att du nästa gång du har en straff står på 10 poäng. Och då går det inte att komma till elva med en tvåpoängare. Och då.....snyft......har man noll poäng igen.

På samma sätt är det när man ska gå ut vid 21 bara med den skillnaden att man måste börja om på 11 och inte noll.

Jag har sett straff-fantomer närma sig 9 poäng. Klokt missar man en straff när man hamnar på 8 så att man därefter ska sätta en retur och så en straff för att hamna på 11 och fortsätta mot segern. Men just den straffen blir som förtrollad och vips......0 igen.

Det finns på grund av behovet av att missa en regel som säger att man måste träffa korg eller tavla när man missar (annars funkar det inte för returtagaren. Den som missar helt åker till noll.

När mörkret lägger sig över trädgården kan man höra gosseröster ur skymningen. Nu sätter jag den.................hhhhneeeeeejjfffff!

25 juni, 2006 06:58  
Blogger Source said...

apropå badkar..........Har du något förslag till hur det överblivna badkaret ska användas??

25 juni, 2006 07:02  
Blogger Lotten Bergman said...

The Source. Du är 196 cm och har en basketkorg. Men i Danmark?

Vi kommer snart och hämtar hem dig. Och korgen tar vi under armen. Eftersom dina söner kan spela basket tar vi med dem också.

Nu ska jag ladda för EM i snygg tapetsering. Mönsterpassning ger 2 poäng, men om sista våden blir för kort måste man börja om från början,

25 juni, 2006 07:14  
Blogger Source said...

lotten: Jag har en väska packad just in case. Jag läste att du titulerade dig muskelkvinna och det kommer du att ha stor glädje av när du tar korgen under armen. Jag tror du har sett modellen. En lång kraftig metallstång som sträcker sig upp och bort från stativet så att korgen hänger där fritt över marken. Få om ens någon har tagit en dylik under armen. Så ditt besök här kommer att bli minnesrikt för många..........minns du när lotten var här och hämtade svensken. Hon tog baketkorgen...................

25 juni, 2006 08:56  
Blogger Cecilia N said...

Vänta nu lite... Det går ett VM till i Tyskland i år: World Equestrian Game, i Aachen. I augusti september.

Där tar vi dem. Eh, jag menar, där tar Brinken och Briard dem.

wv: xilgo. Måste vara ett hästnamn i vardande.

25 juni, 2006 12:23  
Blogger bästisgrannen said...

the source- Det var ju jätteroliga regler. Jag vrider mig av skratt. Detta ska vi absolut göra sena kvällar, om inte annat för att störa friden i vårt lugna bostadsområde.

En liten justering - man skjuter en straff och sedan sätter man den (förhoppningsvis).

Att slå en straff tror jag att man gör i den där sporten som det visst är ett VM i nu:)

25 juni, 2006 22:24  
Blogger Source said...

My misstake. För mycket sport nu. Ska studera basket så att jag har de rätta termerna när korgen ska hämtas.

25 juni, 2006 22:33  
Anonymous Skotten said...

Finns det andra sport än fotboll ???

25 juni, 2006 22:35  
Blogger Cecilia N said...

Som skotte borde du vara medveten om att även golf existerar...

Och boende där du bor, även om nåt som kallas basket.

Eller har jag missat nåt?

25 juni, 2006 22:42  
Blogger bästisgrannen said...

Appropå badkaret så har jag fått några tips:
1. Koidamm
2. Potatisland
3. Att marinera en mängd kycklingar i (1/2 dl salt per liter vatten)

26 juni, 2006 00:44  
Anonymous Skotten said...

Vad är Golf ???

27 juni, 2006 18:20  
Blogger Source said...

Detta aktualiserar hur många kycklingar som ryms i ett badkar. Dags för gissningstävling.

27 juni, 2006 23:13  

Skicka en kommentar

<< Home