19 maj 2006

Den STORA tystnaden

I eftermiddags åkte jag hem från jobbet. Molnen höll på att spricka upp och solen gjorde ett litet försök att titta fram. Fredag ... Kanske blir det vår igen?

Jag klev in i Gammelbästisens hus, sparkade av mig skorna, hängde upp jackan och la in ryggsäcken i vårt lilla krypin när jag överraskande slogs av ... den STORA tystnaden. Inte en kotte fanns i huset. Det underbara, stora, multikolorerade huset var plötsligt tomt. Själva innehållet var borta ... hjärtat, pulsen ...

Ingen treåring som hittar något spännande att berätta om, ingen femåring som vill ha flätorna fixade eller visa nya husdjur (gärna spindlar - modell större), ingen åttaåring som funderar över neutroner och protoner och med frågor jag omöjligt kan svara på, ingen elvaåring som full av energi överväger om det inte är dags att baka kakor, ingen tonåring som kommer med roliga kommentarer, ingen Olle som berättar om författare från Ukraina och ingen Gammelbästis med håret på ända och huvudet fullt av idéer och lösningar, inte ens diskmaskinen var igång! Det var helt enkelt övergivet, obebott, obefolkat, ensligt och helt utan puls.

Pulsen har satt sig på ett tåg mot spännande adress för att få en välbehövlig semester.

8 Comments:

Blogger bästisgrannen said...

Gammelbästisen- tempus?

19 maj, 2006 22:19  
Blogger Louise said...

Ojojoj, hur ska det gå nu då? Ingen puls! Respirator kanske? Själv har jag inte heller någon puls. Jag tycker nämligen inte om att vakna halv sex en lördagsmorgon.

20 maj, 2006 06:49  
Blogger bästisgrannen said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

20 maj, 2006 10:12  
Blogger bästisgrannen said...

Oj, vad jag krånglar med kommentarerna. Jag kan inte stava! Sedan, när jag ska rätta till det hamnar allt i papperskorgen!

Louise- Vi har nu satt igång diskmaskinen, tvättmaskinen, tv:n, radion och datorerna:) Näe, vad typiskt att vakna så tidigt en lördagsmorgon. Jag känner igen det. Själv har jag satt på en panna kaffe för att få igång pulsen lite extra.

20 maj, 2006 10:17  
Blogger Louise said...

Nu springer jag upp och ner för trapporna för att tvätta (jag kunde ju inte gå i trappor på nästan två veckor pga fötterna så jag har världens största tvättberg) och därför ligger pulsen farligt högt.

Du och Lotten som har så många barn "tillsammans" (5+2), har inte ni räknat ut någon snittålder då barnen slutar vara så satans morgonpigga?

20 maj, 2006 11:13  
Blogger bästisgrannen said...

När de blir tonåringar kanske? Tonåringar och småbarnsmammor brukar vara rätt trötta. Jag var iallafall det. När jag var tonåring kunde jag gå upp vid tretiden, på eftermiddagen. När barnen var små VILLE jag SOOOVA. Nu gillar jag att gå upp tidigt.

Snittålder för barn? Vi får fråga Lotten, hon vet det mesta.

20 maj, 2006 11:41  
Anonymous EVA said...

Jag undrar två saker;
1. Har mobilen flyttat någon annanstans eler bor den kvar i det gamla huset ?
2. Kan vi få njuta av det lilla kollektivet under Kristi Flygathelgen så som avtalades sist vi sågs ?

Spaniens bidrag suuuuuger !!!!

20 maj, 2006 21:35  
Blogger bästisgrannen said...

Mobilen bor med oss men hon vilar. Eh öh. Jag har lyckats krascha en dator på något sätt. Nu har jag en som visar asiatiska tecken.
Eva- Jag ringer imorgon f.m.
Jag och datorer!!! Hjälp! Varför lyssnade jag inte bättre på lektionerna.

20 maj, 2006 22:59  

Skicka en kommentar

<< Home