16 oktober 2006

Helgnöje i Världsmetropolen

Ibland försöker Gammelbästisen och jag göra saker i smyg. Det handlar oftast om saker som vi inte riktigt behärskar.

Gissa om vi blev förvånade igår, när vi tömde Gammelbästisens digitalkamera i En djefla mans dator.

NÅGON har tagit smygbilder på oss! Vi har paparazzis även i Världsmetropolen!

Nu är vi avslöjade och förnedrade. På helgerna tar vi ibland mikrofonen från Skotten och tränar på låtar som "That's What Friends Are For" och "We Are Family". Skotten är en hejare på att sjunga karaoke. Det är kanske inte vad folk skulle säga om Gammelbästisen och mig själv när det gäller sjungandet. Därför har vi gjort det i smyg ... under en längre tid ...

Vem sjutton har tagit bilderna?


Tam di dam la la la.

That's What Friends Are For ... raj, raj, raj

Detta måste vara: You're The One That I Want ... oh, oh, oh ... la di da ... hum di dum ... tra la la.

Fotnot (ur NE):
karaoke
, en form av amatörframförande av populärmusik, som innebär sång till förinspelade instrumentala bakgrunder, ibland även till videoinspelningar.

15 oktober 2006

Seriestart för damer B

I morse studsade jag upp ur sängen kl. 07:30. Vår basketsäsong har startat och det var lätt att komma upp.

Riggade min perkolator full med vatten och kaffepulver, packade basketväskan och virrade runt några varv i huset på jakt efter min sport-bh. Strax efter klockan nio hittade jag äntligen en, av Gammelbästisen, gammal ärvd bh. Den fick duga.

Klockan nio skulle startskottet gå vid Gammelbästisens nitton år gamla Volvo. Här skulle spelas basket. Gammelbästisen var förvirrad och sprang in och ut ur huset på jakt efter olika saker. Volvon var minutiöst urstädad för första gången på nitton år. Till slut kom vi iväg, endast en kvart för sent.

Vi plockade upp premiärspelaren Hermann i farten och körde i rask takt till Världsmetropolens centrum, där resten av dagens spelare var samlade. Snabbt delade vi in oss i två bilar och drog iväg mot Motala där säsongens första match skulle spelas.
Här står vi pirriga och nervösa inför säsongens första match mot Motala.

Jag älskar basket av hela mitt hjärta, men dessa matcher ute i Svealand och Götaland är så mycket mer än bara basket ...

I bilen löser vi världsproblem, jag som är norrländska ser platser som jag aldrig sett i hela mitt liv, jag får en hel dag med vuxna människor som inte begär någonting av mig förutom att prestera litet på basketplanen. Vi träffar nya människor, vi hittar nya toaletter och ser märkliga ting.

Det är helt enkelt skitkul.

Presterade jag någonting?
Jepp, fyra poäng, tre foul och några skratt. (Man är ju trots allt 42!)

En ny toalett som jag aldrig sett förut. Den var välstädad och luktade okej. Dessutom hade den fått pris för bästa toalett 2005!

Ett annorlunda omklädningsrum som förmodligen ska få ett nytt Nivellgolv? (Se Gammelbästisens rapport på EB:s sajt.)

Laddade damer som koncentrerar sig. Observera de nya matchställen, där det står Damligan på bröstet. Vi växte en halvmeter minst!

Vi vann med 37-72!

05 oktober 2006

Matblogg

Jag tänker också bli matbloggare. För att inte lägga ribban för högt så börjar jag med mitt första recept som är ganska enkelt.

Detta recept inmundigades under en gourmetafton hos Gammelbästisen. (Gammelbästisen hävdar å det bestämdaste att hon aldrig skulle servera denna rätt till sina telningar).

Recept:
  • Stek en djupfryst hamburgare i lite olja
  • Salta och peppra med måtta
  • Vispa vaniljvisp
  • Häll över hamburgaren
Jahapp, vem gillar detta recept?
Prova på en treåring.

Receptet gav stående ovationer ...
Biff a la Lindström avec sauce à vanille.

03 oktober 2006

Akilles häl

Istället för att läsa på om Iliaden och Odysséen hamnade jag hos Gammelbästisen nu på tisdagskvällen. Vi hade tänkt dela på livets sorger och glädjeämen över ett glas vin.

Uppenbarligen var det inte endast min granne och jag som var sugna på ett glas.

Mitt i vårt samtal blev vi invaderade av ett gäng bananflugor som verkar föröka sig i samma takt som vi dammsuger upp dem!

Bananflugorna har med list och mod intagit Troja. De använder dessutom vinet som Medelhavet. I glasen ligger de och simmar omkring som akajernas söner.

Undra vad Dionysos skulle tänka?

Akilles kämpar med sitt svärd.